האגם
אריאל וולף
ברוכות וברוכים הבאים.ות לאתר החדש של אי״ב!
במאי, מעצב תנועה ושחקן.
מנהל אמנותי ובמאי להקת "ארמפה" – הקבוצה הצעירה של תיאטרון באר שבע.
בוגר בית ספר למשחק "ניסן נתיב" תל אביב בהצטיינות. 2007-2010.
שחקן בלהקת תיאטרון "החאן" 2010-2019.
מורה ובמאי בבית ספר למשחק גודמן בבאר שבע. החל מ 2019.
בוגר בית הספר לריקודים סלונים "ארתור מארי".
זוכה פרס התיאטרון הישראלי- עיצוב תנועה לשנת 2017 על ההצגה "חלום ליל קיץ" (תיאטרון החאן).
זוכה פרס הצגת השנה בפסטיבל תיאטרונטו 2021 על ההצגה "מפלצת הזיכרון".
זוכה פרס קיפוד הזהב לשנת 2016 על עיבוד ההצגה "תיאורמה".
זוכה פרס פסטיבל בת ים לשנת 2011 על עיצוב התנועה להצגה "קברט וולטיר".
בימוי:
"בכורה" – עיבוד לשלוש אחיות, הפקה של "ארמפה" – הקבוצה הצעירה באר שבע 2022.
"מפלצת הזיכרון" – עיבוד לספרו של ישי שריד- זוכת פרס הצגת השנה -פסטיבל תיאטרונטו 2021.
"תהילה" עיבוד למרחב הציבורי בשכנות ימין משה – תיאטרון החאן 2020.
"אדיפוס.טריפטיכון" – תיאטרון תמונע 2019.
"הליוגבלוס" – פסטיבל עכו 2016.
"תיאורמה" – תיאטרון הקוביה 2015.
"הקיסר גוק" , "המשפט" – בית ספר למשחק גודמן.
עיצוב תנועה לתיאטרון: "אחד משלנו" – תיאטרון באר שבע // "דרך השלום" – תיאטרון באר שבע // "טייבלה והשד"- תיאטרון החאן // "מצדה 1942"- תיאטרון הבימה // "זורבה היווני" – קו פרודוקציה הבימה באר שבע // "רווקים ורווקות" – גשר // "הפקר" – תיאטרון באר שבע // "פונדק הרוחות" – תיאטרון החאן / "נפוליון חי או מת" – תיאטרון החאן / /"חלום ליל קיץ"- תיאטרון החאן / "מהומה רבה על לא דבר" – תיאטרון הקאמרי / "משרתם של שני אדונים" –תיאטרון בית לסין / "בימינו לא יוצאים לדו קרב" – תאטרון באר שבע / "קח את אבא שלך ולך לעזאזל" – תיאטרון הבימה / "מסעות הדוד אריה" – תיאטרון הבימה / "איי לאב יו לנצח אבל"- תיאטרון גשר / "החולד הקטן"- מוזיאון תל אביב / "שירי גן עדן"- תיאטרון היידישפיל / "אדיפוס שמדיפוס" – תיאטרון היידישפיל / "ברוח המקום" – תיאטרון הבית / "אמא מאוהבת" – הפקה מרים עציוני / עיצוב תנועה בהפקות בסטודיו למשחק "ניסן נתיב" , "יורם לוינשטיין", בית צבי ועוד.
עיצוב תנועה לקולנוע:
"הברך", "מיומנו של צלם חתונות" – נדב לפיד.
09.06.2023
08.06.2023
אריאל וולף
אריאל וולף
אריאל וולף
אריאל וולף
שישה חברים קובעים להיפגש לסוף שבוע של נופש ומנוחה בביתם של אחד הזוגות השוכן על שפת האגם. החבורה מעבירה את זמניה בנעימים. משוחחים, מתווכחים, אוכלים ושותים. אך סצנות האגם "האידיליות" נקטעות וחורקות על ידי סצנות פלאשבק מחייהן שמחוץ לאותו סוף שבוע. סצנות החושפות בפנינו את הכאב האלימות והניכור שבחייהן הפרטיים. הן מציגות עולם פחות ממושלם שסופו עתיד לבוא ולהציף כמי האגם השחור.
מאת: מיכאיל דורננקוב // תרגום ובימוי: אריאל נ. וולף // שותפה ליצירה ודרמטורגיה: אירה אורלוב // עיצוב חלל: אריאל נ. וולף // וידאו: דניאל פיינברג // עיצוב תאורה: רותם אלרואי // מוסיקה: שלומי ברטונוב // עוזר במאי והפקה: רפאל גטניו // ייצור תפאורה: אלכסנדרה בזברדי // שחקנים: שרון שטרק, נור מוגרבי, רותי בורנשטיין, יורי קזנצב, לנה פרייפלד, ישי בן משה, נעם ערד, שי והב, אירה אורלוב
מידע נוסף
עיבוד בימתי לספרו של ארטו "הליוגבלוס או האנרכיסט המוכתר"
יצירה בימתית, בהשראת ספרו של אנטונן ארטו "הליוגבלוס או האנרכיסט המוכתר", עוקבת אחר תקופת כהונתו כקיסר של הנער הסורי הליוגבלוס באימפריה הרומית. לצד ניהולה הכוחני של אמו, הליוגבלוס האנדרוגני בן הארבע עשרה, הרואה עצמו כגבר ואשה גם יחד, מוביל את האימפריה הרומית אל תוך הכאוס הדקדנטי, אל תקופה של פריצות ותועבה. הוא מקיים שלטון חדש בו הסדר הוא אנרכיה של משחקי שליטה וכוח, שלטון בו כוחות מנוגדים פועלים זה נגד זה ובו בזמן מחפשים ומבקשים פיוס- תרבות המזרח והתרבות הקלאסית, הסדר והאנרכיה, הגבר והאשה. העיבוד הבימתי הוא לשלוש דמויות בו כל דמות מגולמת על ידי שני שחקנים. גבר ואישה.
בימוי ועיבוד: אריאל וולף
עיצוב תפאורה: רוסלו שמריה
עיצוב תלבושות: ורוניקה שור
עיצוב תאורה: רוני כהן
מוסיקה: שלומי ברטונוב
שחקנים: ישי בן משה, שלומי ברטונוב, עדי גילת, ירון מוטולה, נעמה פרייס, שרון שטרק, קארין שיפרין
מידע נוסף
עיבוד בימתי לסרטו של פייר פאולו פאזוליני
יום אחד מופיע זר מסתורי אצל משפחה בורגנית אמידה ושם קץ לחיים שידעו עד אותו הרגע. צעד אחר צעד כל אחד מבני המשפחה, כולל המשרתת, נופלים לפיתוייו של הזר ומתאהבים בו אנושות. עד שיום אחד הוא מודיע שהוא עוזב ולא ישוב עוד. מרגע עזיבתו של הזר כל אחד מבני המשפחה מתחיל תהליך קיצוני של שינוי. סמלי המציאות שהם מכירים, הקליפות הריקות שהחזיקו אותם עד אותו הרגע יתפוררו, דבר שישאירם אך ורק עם הרצון להגשמה אינדיבידואלית מרעישה, הגשמה ייחודית שלא הייתה להם עד כה בחייהם, הגשמה שהמרדף אחריה מוביל לסוף שלא בהכרח מוציא מכלל אפשרות הגעה לאבדון גמור.
בימוי ועיבוד: אריאל וולף
עיצוב תפאורה: רוסלו שמריה
עיצוב תלבושות: ורוניקה שור
עיצוב תאורה: חני ורדי
מוסיקה: שלומי ברטונוב
שחקנים: ירון מוטולה, שרון שטרק, נעמה פרייס, שלומי ברטונוב, ישי בן משה, יעל טוקר.
פסנתר : ארנון זיו
כינור: ענת רייזמן
מידע נוסף
חידה בימתית על פרשת דרכים
עבודה המתבוננת בחקירה העיקשת של האדם את עצמו, האדם המצוי בקונפליקט המתמיד והאכזרי שבין חוקיו הביולוגיים לחוקיו האנושיים, אינו יכול שלא לחקור את חידתו ובה בעת להטיל ספק בקיומה של תשובה. העבודה הבימתית צועדת בעקבות המיתוס שבעל פה והטרגדיה שבכתב אודות "אדיפוס המלך", וחוקרת בשלושה פרקים- נבואת הטבע, הספינקס והמחזה מאת סופוקלס- את האדם בעת שחוקר את עצמו. האדם הנמצא במאבק הנצחי לפתור חידתו , מוצא עצמו ניצב בראשית דרכו , שהיא גם סוף דרכו ואף פרשת הדרכים של זהותו. העבודה משלבת תנועה, מוסיקה חיה וטקסט. "אדיפוס.טריפטיכון" היא יצירה בימתית הממשיכה את המחקר התיאטרוני של אריאל וולף וקבוצת השחקנים שלו, ביצירות שחוקרות דימויים בימתיים, עולם דימויים פיזיים ונרטיב בימתי שלא בהכרח מושתת על טקסט. היצירה הנוכחית, אחרי היצירות "תיאורמה" ו "הליוגבלוס", חוקרת את הפער ואת המאבק בין היצר והשכל, בין התנועה והטקסט.
על "אדיפוס. טריפטיכון" מתוך כתבה של cafe the marker "אדיפוס כתיאטרון-מחול. על בימה ענקית של תיאטרון ״תמונע״ נפרשת יצירת מחול המשולבת בתיאטרון, הממצקת את שילוב שתי האמנויות לאחת,ומהפנטת. הלהקה שיצר אריאל וולף – הכוריאוגרף, השחקן והבימאי המחונן כובשת במקוריות הכוריאוגרפיה בביצוע הכה זורם, אכספרסיבי, חידתי, יונק מהמיתולוגיה היוונית – שתמיד קלאסיקה."
תרגום: אהרון שבתאי
עיבוד ובימוי: אריאל וולף
יוצר שותף: שלומי ברטונוב
הפקה: רום רזניק
תפאורה: רוסלו שמריה
תלבושות: ורוניקה שור
תאורה: חני ורדי
מוסיקה מקורית ועריכה מוסיקלית: שלומי ברטונוב
וידאו: נמרוד צין
משתתפים: (לפי הא"ב): רותי בורנשטיין, ישי בן משה, אורנלה בס סבן, שלומי ברטונוב, חן גבעתי, אשוט גספריאן, רותם כץ, ירון מוטולה, יניב סגל, אביב פנקס, נעמה פרייס, לנה פרייפלד, שרון שטרק.
מידע נוסף
ברוכות וברוכים הבאים.ות לאתר החדש של אי״ב!
"*" אינדוקטור שדות חובה
איב, אי״ב EVE – ארגון
יוצרים עצמאים
בתאטרון ואמנות המופע
ע״ר 580549962
פיתוח: מילילנד / ניהול הפרויקט: נתן סקופ