סומכי
מיכל רובין
ברוכות וברוכים הבאים.ות לאתר החדש של אי״ב!
שחקנית, יוצרת, בימאית.
"נכנסתי לחדר של אסתי. אף פעם לא ראיתי חדר של בת בשעה כל כך מאוחרת. ובכן גם חדר של בת יש בו קירות וחלונות,רהיטים ודלת. ובכל זאת, כאילו מגיעים למדינה אחרת לגמרי, מדינה מוזרה ובה תושבים שאינם דומים לנו בשום דבר. אין למשל תרמילי כדורים של רובה, אין נעלי התעמלות מטונפות מתחת למיטה, אין ערימה של חבלים, ברזלים, קפצונים מפורים שעבר, חדר מוזר. בחדר של אסתי אפילו לאור היה צבע שונה"
"הפעם לכבוד חג השבועות הביא לי הדוד צמח במתנה: זוג אופניים. היו אלה אופניים "יד שניה" מתוצרת "ראלי" עם כל התוספות: פעמון,פנס, סבל, מחזיר אור מאחור, ורק המוט המחבר את המושב אל הכידון, שאנחנו קראנו לו בשם "רמה" היה חסר. אני מרוב שמחה לא תפסתי ברגע הראשון מה חמור הוא החיסרון הזה…"…….
" תראו מה זה לסומכי קנו אופניים של בנות, בלי רמה…."
מיכל רובין
"סומכי" הוא סיפור אהבה והרפתקאות המתרחש בירושלים בזמן המנדט הבריטי.
הוא מספר את סיפור הרפתקאותיו של סומכי בן ה-11, המתרחש כולו ביום אחד, יום שבו קיבל במתנה אופניים, אבל החליף אותם ברכבת, שאותה החליף בכלב, שאותו איבד; והוא מספר את סיפור האהבה של סומכי לאסתי, השזור בהרפתקאותיו.
עמוס עוז מפליא לתאר את ההתאהבות העדינה של סומכי, את הדמויות הצבעוניות שהוא פוגש, ואת עולם הדימיון העשיר שלו. והדיאלוגים… מרהיבים בדיוקם! זה מה שהצית את דימיוני כשנתקלתי בספר הזה בספריה. מייד יכולתי לדמיין אותו כהצגה. בהצגה הכל מסופר מזכרונותיו של סומכי המבוגר, המספר לבתו על הרפתקאותיו כילד. אלא שאז הזיכרונות קורמים עור וגידים, ומפגישים על הבמה את סומכי המבוגר (*שלום שמואלוב האדיר ) עם סומכי הילד (מני גרוס המרגש) ואסתי האהובה (נועה פרומרמן המקסימה).
הכל מוגש עם התפאורה המפתיעה של שי אהרון, המוזיקה הרגישה של נדב ויקינסקי והתאורה הפיוטית של זיו וולושין.
מידע נוסף
ברוכות וברוכים הבאים.ות לאתר החדש של אי״ב!
"*" אינדוקטור שדות חובה
איב, אי״ב EVE – ארגון
יוצרים עצמאים
בתאטרון ואמנות המופע
ע״ר 580549962
פיתוח: מילילנד / ניהול הפרויקט: נתן סקופ